Forskellige typer af honning
Honning er ikke bare honning, der findes utrolig stor smagsforskel på Dansk honning. Det afhænger nemlig af årstiden,landsdel og hvilken blomster bierne trækker på.
Ligeledes er der stor forskel på Dansk honning og udenlandsk honning.
I nogen lande, snyder de, for at lave honning hurtigere og dermed et billiger produkt.
det sker ved, at man fodre bierne med sukkervand, som bierne så omdanner til honning. Men denne type honning, har sket ikke de gode egenskaber og smag som feks Dansk honning.
I danmark er det strengt forbudt at lave honning på sukkervand. Så når du køber dansk honning, er du sikker på at få et kvalitets produkt hvor bierne har indsamlet nektar fra blomster, buske og træer.
Honning har mange gode egensaber
Man har i mange år brugt honning til at hele sår med
Honningens egenskab er på den måde, at det indeholder et enzym, som er meget kraftigt, som omdanner sukkerstofferne til brintoverilte. Den brintoverilte er så med til at slå bakterierne ihjel.
Har du ondt i halsen, så er honning også et rigtig godt middel til at lindre.
prøv at tage en skefuld honning direkte fra glasset og spis det.
En anden metode, er at komme det i the. Dog ikke i kogende varmt vand. Så snar honning varmes op til over 40 grader, mister honningen nemlig sine gode egenskaber.
Hvornår begyndte mennesket at bruge honning
Man har fundet ud af, at honning har været indsamlet siden 13.000 år f.Kf. fra de vilde bier, som man røg ud, for at få fat i deres honning.
Mere moderne biavl i form af at holde bierne i kuber, har man fundet spor af fra ca 900 år f.Kf.